AKIL VE ZEKA OYUNLARI SINIFIMIZIN EĞLENCELİ HAFTASI

Akıl ve Zeka Oyunlarının Faydaları

Akıl ve zeka oyunları çocukların zeka gelişimi için önemli faydalar sunuyor.Beynimiz sadece düşünmek için yoktur. Her aktivitede, yaptığımız her şeyde beynimiz devreye girer. Bu yüzden, beyniniz çok sağlıklı değilse siz de pek sağlıklı sayılmazsınız. Zeka oyunlarının da beyin sağlığına birçok faydası var.Örneğin akıl ve zeka oyunlarının Alzheimer hastalığına yakalanma riskini ciddi manada azalttığı biliniyor.Beynimizi nasıl sağlıklı tutabiliriz?

Beyninizin Sağlığını Nasıl Korursunuz?

Sağlıklı Beslenme

Beslenmenin hem vücut hem de beyin sağlığınız açısından önemi çok kritiktir. Hiçbir işe yaramayan yiyeceklerden uzak kalmalı, meyve ve sebze gibi sağlıklı yiyecekleri sürekli ve düzenli olarak tüketmelisiniz.

İyi Bir Uyku

İyi bir uyku, tüm gün çocuğunuzun davranışlarını değiştirebilir. Uykusunu alamayan bir çocuk, odaklanma problemi yaşayacak, çocuğun kafası bambaşka yerlerde olacak. Bu yüzden çocuğunuzun iyi bir uyku çektiğine emin olsun. Kaliteli uyku, tüm yaşamı olumlu etkiler.

Beyin Egzersizi

Nasıl ki vücudumuzun gelişmesi için spora ihtiyacımız varsa; beynimizin gelişmesi için de zeka oyunlarına ihtiyacımız var. Özellikle çocuklar için zeka oyunları oynamak çok önemli. Beyinleri için egzersiz yaparlarken sosyalleşmelerine de fayda sağlar.

İnsanların algı düzeyleri ve öğrenme biçimleri kendi içinde farklılık gösterir

Kimimiz deneyimleyerek, kimimiz izleyerek, kimimiz okuyarak öğreniriz. Kendimize özgü öğrenim biçimlerimizi ne kadar küçük yaşta fark edersek hayatın her alanında başarılı ve mutlu olma şansını o kadar kolay yakalarız. Zeka ve akıl oyunları çocukların bilgi ve becerideki gelişimlerini ortaya çıkaran üç temel alanı aktive etmektedir. Bunlar; bilişsel (zihinsel aktivite), duyuşsal  (duygusal aktivite) ve psikomotor (fiziksel aktivite) alanlardır.

Zeka ve akıl oyunlarının bilişsel düzeyde kazanımları
Çocukların sayı, şekil, renk gibi kavram bilgileri edinme, gruplama, sıralama, uygulama, analiz, sentez ve değerlendirme becerini geliştirerek zihni aktif ve zinde tutar, planlı davranma, çok yönlü düşünmeyi sağlar. Pek çok oyun odaklanma ve konsantrasyonu gerektirdiği için günümüz çocuklarının temel problemi olan odaklanamama sorununu da bertaraf eder.

Zeka ve akıl oyunları çocukların duyuşsal düzeyde kazanımları
Özellikle rakip ve grup oyunları sosyalleşme, özgüven, kurallara uyum, değerlere saygı, sabır, iletişim becerilerini geliştirerek toplum içinde sorumluluk alan, kendini iyi ifade eden, uyumlu, hayatta yenilmenin de kazanmanın da var olduğunu bilen, başarısızlık karşısında yılmadan mücadeleye devam eden bireyler olmasına katkı sağlar.

Zeka ve akıl oyunlarının psikomotor düzeyde kazanımları
El-göz koordinasyonu, dikkat, denge, tepki hızını ayarlama becerilerini geliştirerek çocukta var olan potansiyeli açığa çıkarıp geliştirmesine katkı sağlar. İyi bir cerrah ya da sanatçı psikomotor becerileri gelişmiş insanlar arasından çıkmaktadır.

Zeka ve akıl oyunları uzmanlar tarafından geliştirilmiş ve beynin farklı alanlarının çalışmasını sağlayan oyunlar olarak tasarlanmıştır. Bu oyunlar sayesinde küçük yaşta çocukların yetenekleri keşfedilebilir. Eksik yönleri fark edilip çok geç olmadan geliştirilmesi adına eğitim planlaması yapılabilir.




Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 12  kişi beğendi