Okulumuz EÇBS Modülüne Merhaba Dedi

(ECBS) Entegre Çevre Bilgi Sisteminde Hangi Uygulamalar Yer Almaktadır ?

Entegre Çevre Bilgi Sistemleri, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde bulunan çeşitli hizmetlere ait uygulamalar bütünüdür.

Daha önce kullanımda olan CBS Çevre Bilgi Sistemi 11.05.2018 tarihi ile kapatılmış olup, bu tarih itibari ile ECBSdevreye girmiştir.

Entegre Çevre Bilgi Sistemi'nde yapılacak işlemler ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şematik bir kılavuz yayımlamıştır.

Entegre Çevre Bilgi Sistemi'nde bulunan modüller aşağıda sıralanmıştır:

    • Ambalaj Bilgi Sistemi
      Ambalaj Bilgi Sistemi ülke genelinde üretilen veya ithal edilen ambalajların kendilerini veya ürün gönderim işlemlerinden kaynaklanan birincil, ikincil veya üçüncül ambalajların piyasaya sürentedarikçi veya ambalaj üreticisi olarak beyan edildiği sistemdir. (ECBS) entegre çevre bilgi sistemi içerisinde yer alan ambalaj bilgi sistemi aynı zamanda farklı bir web portal üzerinde kuruludur. Bu sebepten ambalaj bilgi sistemine beyanda bulunabilmek için öncesinde bağlı bulunduğunuz ilin İl Müdürlüğünden firmanızı temsil eden bir kod şifre almanız gerekmektedir. Ambalaj bilgi sistemine ulaşmak için tıklayınız.
    • Atık Yönetim Uygulaması (Atık Beyan Sistemi(TABS) / MoTAT / Kütle Denge Sistemi(KDS)))
      Atık Yönetim UygulamasıAtık Beyan Sistemi (TABS)Mobil Atık Takip Sistemi (MoTAT) ve Kütle Denge Sisteminin (KDS) birleşiminden oluşan bir uygulamadır. Bu kapsamda, TABS aracılığıyla atık üreticilerinin yıllık tehlikeli ve tehlikesiz atık beyanları gerçekleştirilmekte, MoTAT aracılığıyla Atık Taşıma Firma ve Araç Lisans işlemleri ile atık taşıma araçlarının mobil takibi gerçekleştirilmekte, KDS aracılığıyla Lisanslı Atık İşleme Tesisleri tarafından atık işleme bilgi girişleri gerçekleştirilmektedir.
    • Atıksu Bilgi Sistemi
      Atıksu konusunda envanter oluşturulması ve raporlama ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Bakanlığımız Çevre Bilgi Sistemi içerisinde "Atıksu Bilgi Sistemi"oluşturulmuştur.
      2015/6 sayılı Atıksu Arıtma Tesisi Kimlik Belgesi Genelgesi kapsamında verilmekte olan atıksu arıtma tesisi kimlik belgesi sistemi de bu sisteme entegre edilmiş olduğundan ve kimlik belgeleri de bu sistem üzerinden verildiğinden, atıksu üreticisi bütün tesislerin/firmaların atıksu bertarafına ve varsa atıksu arıtma tesislerine ait bilgileri bu sisteme girmeleri ve güncelliğini sağlayıp korumaları önem arz etmektedir.
      Bu nedenle,"Atıksu Bilgi Sistemi"ne daha önce veri girişi yapmış olan tesislerin sistemde yer alan bilgilerini kontrol etmeleri ve güncelliğini sağlamaları gerekmektedir.,

 


04-11-2020



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 3  kişi beğendi